Loopt u al tijden rond met rugklachten waar u maar niet vanaf komt? Moet u revalideren na een operatie of ongeluk en wilt u daarbij professionele begeleiding zodat u gauw weer op de been bent? Heeft u chronische gewrichtsklachten en wilt u advies over hoe u hier het beste mee om kunt gaan?
Maak een afspraak met de fysiotherapeut. Dan bent u snel weer in beweging!

Persoonlijke benadering

Bij Fysio Eelde kunt u terecht als u klachten heeft van uw houding en bewegingsapparaat. Ieder lichaam is uniek en daardoor is geen klacht gelijk. Een persoonlijke benadering vormt daarom de basis van uw behandelplan.

De oorzaak van uw klacht vinden
Een optimaal behandelplan vraagt om inzicht in uw klacht. Tijdens het eerste contact verzamelt de fysiotherapeut informatie over de aard, de ontstaanswijze en het verloop van uw klacht. Dit gebeurt door:
• Een persoonlijk gesprek
• Onderzoek van de verstoorde functie van uw houding en bewegingsapparaat
• Het inzetten van meetinstrumenten (hartslagmeter, hoekmeters, krachtmeter, vragenlijsten)
• Het maken van een echografie (bij aandoeningen van spieren, pezen, gewrichten)

Effectief behandelplan
Als de oorzaak van uw klacht duidelijk is, maakt de fysiotherapeut samen met u een behandelplan op maat. Naast een wekelijks, persoonlijk consult krijgt u een programma met oefeningen die u thuis of in de oefenzaal van de praktijk kunt uitvoeren. Na een periode van vier tot vijf weken volgt een evaluatie van de behaalde resultaten. Op basis hiervan wordt uw behandelplan aangepast.

Voorlichting en advies
Oefenen is belangrijk om snel te herstellen. Hiervoor moet u een beroep doen op uw eigen verantwoordelijkheid en discipline. Uw fysiotherapeut ondersteunt u zo veel mogelijk met advies over gezond bewegen. U krijgt inzicht in de aard en het ontstaan van uw klacht en u krijgt advies over wat u wel en niet moet doen om herhaling van uw klachten te voorkomen. Want als u eenmaal van uw klachten af bent dan wilt u dat natuurlijk graag zo houden.