Fysiotherapie
Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten die verband houden met spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Om uw klachten te verhelpen krijgt u oefeningen die uw spieren sterker maken, uw uithoudingsvermogen vergroten en uw coördinatie verbeteren. Zo verbetert u uw bewegingspatroon, ervaart u meer bewegingsvrijheid en voorkomt u nieuwe klachten.
Lees verder...

Manuele therapie
Fanatiek sporten, klussen in huis, sjouwen met zware boodschappentassen... Wanneer u uw gewrichten overbelast kan het gebeuren dat u klachten krijgt. Bijvoorbeeld aanhoudende pijn in uw rug of stijve schouders die u regelmatig stevige hoofdpijn bezorgen. Een verstoorde gewrichtsfunctie kan ook verkramping van spieren met uitstralende pijn naar andere lichaamsdelen tot gevolg hebben. Voor dergelijke klachten kan manuele therapie een oplossing zijn.
Lees verder...

Triggerpoint behandeling en dry needling
Heeft u last van stijfheid in uw spieren die gepaard gaat met een uitstralende pijn naar ledematen, romp en hoofd? Triggerpoints in spieren kunnen hier de oorzaak van zijn. Een triggerpointbehandeling met dry needling kan uw klachten verlichten. Bij dry needling wordt een droge acupunctuurnaald ingebracht in de aangedane spier. De behandeling resulteert vaak snel in directe pijnvermindering en een verbeterde mobiliteit van de spieren en gewrichten. De behandeling is zowel geschikt voor mensen met acute en chronische klachten als voor mensen die moeten revalideren na een blessure, operatie of een ongeluk.

Geriatriefysiotherapie
Door ouderdom neemt de beweeglijkheid van uw lichaam af. Als u hierdoor problemen ondervindt in uw dagelijkse bewegingspatroon, bijvoorbeeld bij aan- en uitkleden, wassen, het huishouden doen, lopen, opstaan, gaan zitten en traplopen, dan kunt u een beroep doen op de geriatriefysiotherapeut.
Lees verder...

Medisch Trainingsprogramma
Bent u geopereerd aan een gewricht, bijvoorbeeld aan uw knie, heup of rug? Of kampt u met conditieverlies als gevolg van een herseninfarct, astma of een andere longaandoening? Dan kunt u deelnemen aan een medisch trainingsprogramma. Tijdens dit programma traint u uithoudingsvermogen, spierkracht en coördinatie. U krijgt van uw therapeut individuele begeleiding in de oefenzaal van de praktijk.